Granitne pločice

Zašto granitne pločice?

Granitne pločice važe za jedan od najpopularnijih vrsta pločica od prirodnog kamena. Godinama predstavljaju luksuznu alternativu klasičnim pločicama. Zbog svog fantastičnog izgleda i izdržljivosti je postao omiljen u komercijalnim i stambenim objektima.

Ukoliko želite fantastičan izgled, otpornost i dugotrajnost onda su granitne pločice vaš izbor.

Vrste granitnih pločica

Postoji prirodni i tehnički granit. Dolaze u velikom broju dizajna i dimenzija. Od dizajna i dimenzija će zavisiti i cena granitnih ploča.

Granitne pločice su teže od ostalih i zahtevaju profesionalnu ugradnju.

Kao što smo napomenuli, ove pločice postoje u raznim dezenima i odlično mogu imitirati ostale vrste podova, kao što je drvo.

Granitne pločice mogu imati nekoliko vrsta završnih slojeva, u zavisnosti od vaših želja. Kod završnog sloja kao što je visoki sjaj doći će do klizanja ako je mokro, što može biti opasno.

Pločice od granita zahtevaju posebnu pažnju i ne mogu se tretirati kao standardne keramičke pločice. Granit zahteva poliranje sa vremena na vreme kako bi bio čist i kako se ne bi narušio izgled. Takođe, granitne pločice zahtevaju zaptivanje sa vremena na vreme, u zavisnosti od vrsta granitnih pločica. Ovo će produžiti vek granitu i obezbediti da ostane otporan na vodu i vlagu.

Ugradnja granitnih pločica

Ugradnja granithih pločica zahteva angažovanje profesionalnih keramičara sa iskustvom u postavljanju granitnih ploča. Pločice od granita su teže od ostalih i proces ugradnje je drugačiji i zavisi od vrste granita. Hidroizolacija je obavezna pre ugradnje granitnih pločica. Odabir lepka će zavisiti od vrste granita

Ugradjna granitnih pločica je specifičnija i potreban je savet profesionalca. Granit ugrađuju profesionalni keramičari. Ukoliko želite da ugradite granit, možete nam poslati poruku putem kontakt forme ili nas pozvati. Upit je besplatan i neobavezujuć.

ugradnja granita

Benefiti granitnih pločica